header transparent

rotterdam2

Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug wordt 1.200 meter lang en is aanzienlijk groter en breder dan de huidige. De brug wordt breder, zodat het scheepvaartverkeer van beide kanten tegelijk onder de brug door kan varen. Een brugdek heeft de oppervlakte van een voetbalveld. Met zes betonnen heftorens van 64 meter wordt hij ook hoger, waardoor de brug minder vaak open hoeft. De nieuwe Botlekbrug wordt zelfs de hoogste hefbrug van Europa.

 

4 x SDMO D700 Botlekbrug botlek2


De nieuwe Botlekbrug wordt de grootste en vooral zwaarste hefbrug in zijn soort. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe brug is de brughefinstallatie. Deze hefinstallatie zorgt er voor dat het brugdek van 5.000 ton razendsnel in totaal 31 meter omhoog en omlaag gaat, waarmee de brug de hoogste liftfrequentie en de hoogste liftsnelheid ter wereld krijgt.

Begin dit jaar heeft DBR opdracht gekregen voor het leveren monteren installeren van 4 stuks noodstroom aggregaten met een totaal vermogen van meer dan 2 MW. Inmiddels zijn dan de FAT testen, installatie en de inbedijfstelling afgerond